Skip to content

Import Officer

RemoteAntwerpen, Vlaams Gewest, BelgiëLogistiek

Functieomschrijving

Bij Ebro Ingredients hebben we een passie voor rijst en rijstingrediënten. Wij zijn de Europese afdeling voor rijstingrediënten van de Ebro Foods Group en zijn gespecialiseerd in het leveren van natuurlijke en glutenvrije rijstingrediënten van de hoogste kwaliteit aan onze klanten, hoofdzakelijk in Europa, maar ook daarbuiten.


Bij Ebro Ingredients staan we bekend om onze uitstekende producten, maar ook om ons dynamische en gezellige team. We zijn trots op onze werkomgeving waar teamwork en respect centraal staan. We organiseren regelmatig teamuitjes en evenementen, zodat iedereen de kans krijgt om elkaar beter te leren kennen en samen te werken.


Onze klanten zijn grote industriële food & pet-food producenten die op zoek zijn naar hoogwaardige rijstingrediënten. Onze missie is om hen te voorzien van de beste producten en diensten om hun eigen producten te verbeteren en hun klanten tevreden te stellen. Bij Ebro Ingredients werken we hard om deze missie te realiseren, terwijl we ook zorgen voor een gezonde werksfeer en een positieve werkcultuur.


Als Import Officer bij Ebro Ingredients ben je verantwoordelijk voor het organiseren van de import van rijstingrediënten vanuit verschillende landen en het waarborgen van de tijdige levering van deze ingrediënten aan onze klanten. De functie omvat heel wat administratieve taken, zoals ook de factuur controle bij afwijkingen, maar je job bestaat voor een groot stuk uit contacten met verschillende mensen. Het is dus belangrijk dat je vlot en diplomatisch kan omgaan met allerlei types mensen en je hen weet te motiveren. Als er één schakel van de ketting hapert, wordt een bestelling misschien niet op tijd geleverd.

Je moet in staat zijn zelfstandig te werken en stressbestendig zijn, je moet kunnen omgaan met conflicten en je hebt genoeg doorzettingsvermogen. Maar geen zorgen, bij Ebro Ingredients staan we altijd voor je klaar en zorgen we samen voor een goede sfeer op de werkvloer.


Jouw taken omvatten onder andere:

 • Het beheren van de importdocumentatie en het voldoen aan de wettelijke vereisten
 • Het coördineren van de verzending van ingrediënten vanuit de bronlanden naar onze opslagfaciliteit
 • Het bijhouden van de voorraad van geïmporteerde ingrediënten en het zorgen voor een tijdige aanvulling
 • Het onderhandelen met leveranciers over prijzen en voorwaarden voor de aankoop van ingrediënten
 • Het beheren van de logistieke keten en het waarborgen van tijdige levering aan klanten
 • Het bijwonen van vergaderingen met klanten en leveranciers om de importprocedures te bespreken en te verbeteren


Vereisten


 • Je hebt bacheloropleiding denk niveau 
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie in de import- en exportsector
 • Je hebt uitstekende kennis van importdocumentatie en -procedures
 • Je beschikt over sterke onderhandelingsvaardigheden en communicatieve vaardigheden
 • Je hebt uitstekende organisatorische vaardigheden en je kunt meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren
 • Je hebt ervaring met factuur controle en afwijkingen in facturatie
 • Je hebt ervaring in het omgaan met conflicten en je hebt genoeg doorzettingsvermogen
 • Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met veranderingen en onvoorziene omstandigheden
 • Je bent een teamspeler met een proactieve en positieve houding
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.


Wat kan je van ons verwachten?

Je kan mee aan de wieg staan van een transformatietraject en ervaring opbouwen in het uitwerken van processen en het opzetten van verbeterinitiatieven. Dit zal je bovendien samen kunnen doen met een groep van enthousiastelingen en echte bouwers.

In het kader van de transformatie, zal je opgeleid worden door collega's in Beernem en enkele dagen per week naar Beernem gaan om kennis en ervaring op te doen.


Bij Ebro Ingredients zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde en getalenteerde mensen die ons team kunnen versterken. Als jij denkt dat je past bij onze organisatie en aan deze functie-eisen voldoet, solliciteer dan nu en kom ons gezellige team versterken!


of